Arbopolska maatschappelijk betrokken!

Arbo nieuws

Ook in 2016 houden wij, met een frequentie van eens in de 6 weken spreekuren in Polen. Afhankelijk van de vraag worden deze spreekuren in Poznan of in Wroclaw gehouden. Voor meer informatie over de data en de tarieven kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Contactgegevens

0031 (0)318 - 763 407
info@arbopolska.nl

Sinds de toetreding van Polen tot de EU is er sprake van economische vooruitgang. Sociaal-maatschappelijk is de situatie in de regio Katowice echter nog slecht! Dit wordt vooral veroorzaakt door de sluiting van bedrijven ten gevolge van een slechte concurrentiepositie, verouderde productieprocessen en/of het niet voldoen aan strenge milieu-eisen. De gevolgen hiervan zijn werkeloosheid, echtscheidingen, alcoholmisbruik, mishandeling en gezinsverlating.

Vakanties voor kinderen
Veel Poolse kinderen wonen met hun ouders, broers, zussen, opa en oma in één huis. De woonkamer is ook de slaapkamer en de bedden worden gedeeld. Echt kind zijn is hier niet mogelijk. Andere kinderen groeien op in kindertehuizen. Deze kinderen hebben het nodig om even uit hun dagelijkse omgeving weg te zijn. Die kans krijgen ze tijdens een vakantie in Nederland. Ook vindt opvang in de "eigen regio" plaats met name in Zuid-Polen. Hiermee biedt Pax Kinderhulp kinderen de mogelijkheid om even gewoon kind te zijn. De kinderen krijgen weer hoop en vertrouwen in een betere toekomst.

Verblijf in Nederland
Het gaat om kinderen van negen tot dertien jaar uit kindertehuizen of ontwrichte gezinnen. Vaak zijn er kinderen bij met een zwakke gezondheid, zoals suikerpatiënten. Met de bus komen de Poolse kinderen naar Nederland. In elk gastgezin worden twee kinderen geplaatst die daar drie weken blijven. Er is ook een gezamenlijk programma met groepsactiviteiten voor Poolse kinderen. De suikerpatiëntjes worden in groepsverband ondergebracht vanwege de speciale begeleiding die zij nodig hebben.

Begeleiding
Met de kinderen komen een aantal Poolse begeleiders mee die tijdens het verblijf de verantwoordelijkheid dragen. Pax Kinderhulp ondersteunt de gastgezinnen en organiseert de activiteiten.


Kosten

Met opbrengsten van acties en sponsoren wordt de reis naar Nederland betaald. Voor het gastgezin blijven de kosten over die binnen het gezin worden gemaakt, zoals eten en drinken.

Stichting Pax Kinderhulp
Stichting Pax Kinderhulp is financieel geheel afhankelijk van sponsors, fondsen, plaatselijke acties, giften en donateurs.

Omdat Arbopolska dit initiatief wil ondersteunen, zal zij jaarlijks 2% van de omzet overdragen aan de Stichting Pax Kinderhulp.

  • nl
  • pl

Claris TwitterClaris Linkedin