Vakantiekamp Pax Kinderhulp in Polen (Zawoja)

 

Arbo nieuws

Ook in 2016 houden wij, met een frequentie van eens in de 6 weken spreekuren in Polen. Afhankelijk van de vraag worden deze spreekuren in Poznan of in Wroclaw gehouden. Voor meer informatie over de data en de tarieven kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Contactgegevens

0031 (0)318 - 763 407
info@arbopolska.nl

Warm onthaal Arbopolska bij kinder vakantiekamp in Polen (Zawoja)

 
Op dinsdag 6 augustus was het dan eindelijk zover. Het was dé dag dat wij al het verzamelde speelgoed aan de kinderen van het vakantiekamp van Pax Kinderhulp zouden overhandigen. Op zondag 4 augustus waren we al vertrokken. Er moesten immers bijna 1.300 kilometer (enkele reis) worden overbrugt. De bus van Claris arbodiensten en de bus van Arbopolska tot de nok toe gevuld met mooi speelgoed. Afgesproken was om het eerste stuk op eigen tempo te rijden en elkaar bij het eerste tankstation na Hannover te treffen. En zo geschiedde. Daarna en convoi richting Zawoja. We voelden ons als de ridders van de weg. Net voor de grens gaf de tachograaf aan dat de chauffeurs niet meer verder mochten rijden. In Görlitz werd dan ook genoten van een verkoelende versnapering en een stevig diner.

De volgende ochtend door naar onze standplaats, een plaatsje vlakbij Zawoja. Met mevrouw Ten Have, de begeleidster van dit vakantiekamp, hadden we afgesproken om op dinsdag 6 augustus rond 12:00 uur langs te komen.

Nog even terug. Waar is het allemaal mee begonnen. Op 25 april jl. tijdens het symposium “Verzuim, ben ik de baas?!” schonk Arbopolska een cheque van € 4.250 aan Pax Kinderhulp. Gido van de Craats, relatiebeheerder van Pax Kinderhulp, deelde toen mee dat door de financiële crisis giften niet meer zo gul waren waardoor enkele projecten niet konden doorgaan, maar met deze gift het kinder vakantiekamp in Zawoja toch kon worden georganiseerd. Het vakantiekamp wordt georganiseerd speciaal voor kinderen die om uiteenlopende redenen niet het leven van een kind kunnen lijden. In dit geval ging het om weeskinderen en kinderen van ernstig ontwrichte gezinnen.

Om de komst van Arbopolska wat luister bij te zetten bedacht Eric Huisman de schoenendoosactie: vul een lege schoenendoos met buitenspeelgoed. Uiteraard was speelgoed dat niet in een schoenendoos paste ook meer dan welkom. De actie bleek een ongekend succes. Vanuit alle gelederen werd zo enorm enthousiast gereageerd, dat uiteindelijk 2 volle bussen de reis naar Polen moesten maken. Donaties kwamen er van familie, vrienden en kennissen. Maar ook bedrijven deden gulzig mee om deze actie te steunen

Eenmaal aangekomen in Zawoja bleek de actie een schot in de roos. Allereerst was het fantastisch om te zien dat Pax Kinderhulp een prachtig onderkomen voor deze kinderen had kunnen vinden. Toen de bussen werden uitgeladen met hulp van de kinderen en bleek dat het om speelgoed ging, kon de lol voor de kinderen en begeleiders niet op. Alles was welkom en bruikbaar. Een uitgesproken voorbeeld was misschien wel de reactie van een begeleider die zei dat ze maar één bal hadden. Nu konden ze veel meer buitenspelletjes doen. Er waren nu immers ballen genoeg. (Voor meer reacties vanuit Pax Kinderhulp zie deze link).

Wij van Arbopolska kijken met heel veel genoegen terug naar de trip. Enerzijds is het mooi om te zien dat het geld goed en zorgvuldig is besteed. Dat verdient een compliment voor Pax Kinderhulp. Maar eigenlijk nog mooier is de lach van een kind als ze wat krijgen waardoor hun welverdiende vakantie ook echt een feestje kan worden. En dat verdient ook een dikke dank voor alle mensen en organisaties die ons bij deze actie hebben gesteund. Namens Arbopolska en Pax Kinderhulp, hartelijk dank!

Arbopolska heeft zich gecommitteerd aan Pax Kinderhulp. Het denkwerk voor een nieuwe mooie actie voor volgend jaar is alweer begonnen.
Voor nog meer foto''s klik hier.

  • nl
  • pl

Claris TwitterClaris Linkedin